Hoe zit het nu met het fietspad?


Al maanden kan er niet gefietst worden op het fietspad parallel aan de Grote Startbaan. Voor veel mensen is dit heel vervelend. Wat is er aan de hand en wat gaat er nu gebeuren? De gemeente Westerveld geeft uitleg.

In de winter van 2023 is begonnen met de sloop van het fietspad, om daar een nieuw fietspad voor terug te brengen. Terwijl het oude fietspad al verwijderd was, bleek dat er nog een onderzoek naar mogelijke resten uit de Tweede Wereldoorlog gedaan moest worden. De werkzaamheden moesten hierdoor tijdelijk stoppen.

Bezwaar ander fietspad

Tegelijkertijd kwam er een nieuw bezwaar binnen van Natuurbeschermingswacht Meppel. Dit bezwaar gaat niet over dit fietspad, maar over een ander fietspad aan de Doldersummerweg, dat ook vernieuwd moet worden. Volgens de Natuurbeschermingswacht kloppen de stikstofberekeningen hiervoor niet. Omdat dit fietspad in hetzelfde contract zit als het fietspad langs de Grote Startbaan, moeten we wachten op de uitspraak van de rechter, voor we verder kunnen.

Door met aanleg nieuw fietspad

De hoorzitting is 4 juli. De uitspraak komt pas na de zomer. Mocht de uitspraak niet gunstig zijn, dan gaan we op zoek naar een manier om in ieder geval het fietspad naast de Grote Startbaan af te maken. De gemeente beseft zich hoe vervelend deze situatie is voor fietsers. Ze onderstrepen dat, zodra er ook maar een beetje groen licht is, ze verder gaan met het aanleggen van het nieuwe fietspad.


Het verwijderde fietspad in de winter