Bewonersinterview: zielsgelukkig in het Holtingerveld


Tien jaar geleden zocht Natascha Verra (48) een plek om haar nieuwe tent uit te testen. Ze kwam terecht op camping Holtingerzand en dacht: “Jeetje, wat is het hier mooi, je zal hier maar wonen”. Niet lang daarna vertrok ze vanuit Purmerend naar Havelte, waar ze nu vlak achter de Startbaan woont. “Het Holtingerveld is ieder jaargetijde prachtig. Ik word altijd gelukkig als ik er ben.”

Natascha is clinical trial manager, wat betekent dat ze onderzoek begeleidt naar nieuwe medicijnen tegen kanker. Dat doet ze vanuit huis. “Het is fijn om zo dicht bij het natuurgebied te werken. Ik vind eigenlijk twee plekken het mooist: Het uitzicht vanaf de berg en het wandelpad net achter het nieuw aangelegde heischraal grasland.”

Winnende foto

Op dat wandelpad maakte ze deze zomer de winnende foto van de fotowedstrijd Holtingerveld. “Ik heb het fotograferen van mijn vader. Hij was veel met fotografie bezig en altijd erg kritisch op het resultaat. Daar ben ik hem dankbaar voor. Ik fotografeer zelf geen uren per week, maar als ik het Holtingerveld inga, neem ik regelmatig mijn camera mee om iets moois vast te leggen.”

Ook ging ze aan het begin van de zomer mee met een door Prolander georganiseerde wandeling over heischraal grasland. “De uitleg die daar gegeven werd over de veranderingen heeft me heel erg geholpen om te begrijpen waarom bepaalde werkzaamheden worden uitgevoerd. De kaalslag bijvoorbeeld op de plek waar heischraal grasland moet komen was voor mij wel even schrikken. Maar toen we tijdens de wandeling de eerste orchideeën zagen bloeien, begreep ik de bomenkap.

Stuifzand en wandelpad

Ze vindt het wel heel jammer dat het wandelpad, (de oranje lijn op de kaart) is verdwenen. “Hier maakte ik vaak een ommetje in mijn lunchpauze. De alternatieve route is te lang voor de pauze... Als dit pad terug zou komen zouden veel bewoners daar blij mee zijn”, denkt ze. Daarnaast hoopt ze dat het stuifzand weer terugkomt. “Het is daar helemaal dicht aan het groeien. Zes jaar geleden was dit de eerste plek waar ik me verwonderde over de schoonheid van het landschap. Ik hoop dat het stuifzand niet helemaal verdwijnt.”

Benieuwd naar meer foto’s van Natascha? Volg haar op instagram: natascha_uit_havelte