Kopie van Inwoners op pad met de gedeputeerde


De gezamenlijke dorpsgemeenschappen rondom het Holtingerveld beschreven begin dit jaar hun zorgen over de veranderingen in het natuurgebied in een lange brief aan de provincie. In maart werden ze door Henk Jumelet en twee ambtenaren in het provinciehuis ontvangen om deze zorgen toe te lichten. De dorpsgemeenschappen nodigden de gedeputeerde vervolgens uit om op vrijdag 24 maart samen een veldbezoek te doen. Naast Jumelet, de twee ambtenaren en de bewoners, liepen ook twee statenleden (van Sterk Lokaal en BBB) mee.

Werkgroep recreatie

Toegezegd is dat de provincie samen met de gemeente een werkgroep recreatie en/of gebruikersplatform voor het Holtingerveld gaat opzetten, waar het gesprek over gebruik van het gebied met de bewoners en gebruikersgroepen gevoerd kan worden.

Wateroverlast

Daarnaast zijn er zorgen over water in het gebied. Ook daar is veel veranderd. De provincie gaat samen met beheerders, het waterschap en de omliggende dorpsgemeenschappen om tafel om de lokale problemen met afvoer via sloten te bespreken en oplossingen te zoeken die recht doen aan de natuur, maar overlast tot een minimum beperken.

Met gesprekken, uitleg en een bezoek in het veld, lossen we niet alles op. Maar we merken dat we wel meer begrip voor elkaar krijgen. Al met al was het een prachtige morgen met fantastisch weer.