Wethouder Doeven opent nieuw fietspad op de fiets


Vrijdag 1 maart opende wethouder Henk Doeven officieel het vernieuwde fietspad langs de Startbaan in Havelte. Het fietspad is twee meter breed en daarmee toegankelijk voor brede (duo)fietsen en rolstoelen.

De verbreding van het fietspad was al jaren een wens van bewoners, maar de aanleg van het nieuwe pad ging niet zonder slag of stoot. Er was al begonnen met de sloop van het oude fietspad en een grondig explosievenonderzoek toen de nieuwe stikstofwet inging. Hierdoor moest er een nieuwe stikstofberekening gemaakt worden en konden fietsers een jaar lang geen gebruik maken van het pad.

Wethouder op de fiets

De wethouder benoemde deze tegenslag in zijn speech. Hij vindt het vervelend dat omwonenden hier last van hebben gehad. Tegelijkertijd is hij blij dat het fietspad nu geopend is: “Met het nieuwe fietspad kunnen inwoners van Havelte, toeristen, ondernemers en andere natuurliefhebbers weer optimaal genieten van de prachtige omgeving die het Holtingerveld te bieden heeft”. Natuurlijk stapte de wethouder zelf ook nog even op de fiets, om het spiksplinternieuwe pad uit te proberen.