Werkzaamheden Vledder Aa uitgesteld


De werkzaamheden in het beekdal van de Vledder Aa zijn uitgesteld. Enkele juridische en procedurele stappen kosten meer tijd dan gepland. Hierdoor is het niet meer mogelijk om dit jaar met de werkzaamheden te starten. De uitvoering is uitgesteld naar 2025.

In de oorspronkelijke planning zouden de werkzaamheden plaatsvinden in twee fasen. Fase 1 draait om het noordelijke deel van het plangebied. Een deel hiervan is in 2014 al ingericht. Fase 2 draait om de Middenloop Vledder Aa. Dit deel sluit aan op fase 1 tot aan de Ten Darperweg. Daarbij wordt 204 hectare nieuwe natuur ingericht. Nu de uitvoering is uitgesteld naar 2025, worden de twee fasen gecombineerd. Zo verkorten we de duur van de werkzaamheden.

Prolander voert de werkzaamheden uit in opdracht van de provincie Drenthe. Prolander houdt u op de hoogte over de nieuwe planning via nieuwsberichten op zuidwest.drenthe.nl, in de nieuwsbrief en de lokale krant. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via zuidwest.drenthe.nl. Heeft u vragen of opmerkingen over het project? Dan kunt u mailen naar zuidwestdrenthe@prolander.nl.